Израелски изтребители са нанасяли удари по два бежански лагера в

...
Израелски изтребители са нанасяли удари по два бежански лагера в
Коментари Харесай

Снимки: В Газа траурът продължава, докато Израел нанася удари по бежански лагери

Израелски изтребители са нанасяли удари по два бежански лагера в Ивицата Газа, убивайки минимум 53 души и ранявайки десетки, съгласно здравни чиновници в обсадения анклав. < /p>

Атаките в неделя пристигнаха, когато Израел съобщи, че ще продължи с офанзивата си против Хамас, макар интернационалните апели за преустановяване на огъня или „ филантропична пауза “.

Въздушни набези удариха бежанския лагер Maghazi в централната част на Газа през нощта, убивайки минимум 40 души и ранявайки 34 други, заяви Министерството на здравеопазването.

Арафат Абу Машая, който живее в лагера, сподели, че въздушните набези са сринали няколко многоетажни жилищни здания, където са се укривали хора, принудени да изоставен други елементи на Газа.

„ Беше същинско кръвопролитие “, сподели той, застанал върху останките. „ Всички тук са мирни хора. Предизвиквам всеки, който споделя, че тук е имало [бойци] на съпротивата. ”

Лагерът, застроен жилищен регион, се намира в зоната за евакуация, където израелската войска прикани палестинските цивилни да потърсят леговище, до момента в който концентрира военната си атака на север.

Друго въздушно нахлуване удари къща покрай учебно заведение в бежанския лагер Буреджи в централната част на Газа в неделя, а личният състав на болница Ал-Акса сподели, че минимум 13 души са били убити. Лагерът е дом на към 46 000 души и също беше ударен в четвъртък.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР