Израелски изтребители и щурмови хеликоптери удариха днес преди разсъмване цели

...
Израелски изтребители и щурмови хеликоптери удариха днес преди разсъмване цели
Коментари Харесай

Израел удари цели на Хамас в Газа в отговор на палестинска ракета

Израелски изтребители и щурмови хеликоптери удариха през днешния ден преди разсъмване цели на ислямисткото придвижване Хамас в линията Газа, откакто палестински бойци изстреляха ракета от крайбрежния анклав, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Мишените включваха "два обекта за произвеждане на ракетни муниции, подземна инфраструктура и под земята военноморски подготвителен комплекс на Хамас ", се споделя в изказване на израелските военни.

Снощи в намиращия се северно от линията Газа израелски град Ашкелон завиха сирени. Полицейският представител Мики Розенфелд заяви, че ракета е блъснала фабрика в Южен Ашкелон, причинявайки материални вреди, и е бил извикан специалист по неутрализиране на бомби.

Засега няма данни за потърпевши както при палестинската ракетна офанзива, по този начин и при ответните израелски въздушни удари.

Израелската войска увеличи нивото на паника заради опасения от възобновяване на ракетните обстрели поради годишнината от очистване на 19 ноември предходната година на върховен пълководец от групировката "Ислямски джихад " в Газа.

Макар напоследък спорадичните обстрели от линията да са дело на по-малки палестински групировки, Израел държи придвижването Хамас, което управлява Газа, отговорно за всевъзможни обстрели от крайбрежния анклав, където към 2 милиона палестинци живеят в условия на претъпканост и беднотия.

Въпреки контрактуваното с катарско ходатайство помирение сред Израел и Хамас в последните месеци на няколко пъти припламна принуждение.
Израел, Съединени американски щати и Европейски Съюз са оповестили Хамас за терористична организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР