Израелски дипломат обяснява, че отлагането на наземната офанзива в Газа

...
Израелски дипломат обяснява, че отлагането на наземната офанзива в Газа
Коментари Харесай

Израелските военни пускат листовки в Газа, предлагащи награди и защита за информация относно заложници

Израелски посланик изяснява, че отлагането на наземната атака в Газа не е „ неприятно нещо “, с цел да се избегне офанзивата на Хамас гибелен капан'

Изображение: Палестинци вадят момче от руините след израелски удар върху къщата на семейство Заруб в Рафа, Ивицата Газа. Снимка: AP

Хората, приютили се в болничното заведение Насър в Хан Юнис в южната част на Газа, събраха листовките и ги скъсаха, откакто бяха хвърлени.

Позовавайки се на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, един палестинец сподели: " Не ни интересува, правете каквото желаете. Всички ние в Газа ви споделяме, ние се съпротивляваме, от изток до запад. “

Говорейки дружно с господин Нетаняху, френският президент Еманюел Макрон във вторник предложи разширение Глобалната коалиция против Даеш (Ислямска държава) за битка с Хамас.

Изображение: Палестинците гледат по какъв начин други търсят жертви на мястото на израелски удар по къща в Хан Юнис,

Той сподели: „ Франция е подготвени интернационалната коалиция против ДАЕШ, в която участваме в интервенции в Ирак и Сирия, да се бие и против Хамас. "

Организацията от 86 страни сега не включва Израел, само че господин Макрон сподели, че Франция и Сега Израел споделя „ общ зложелател “ в успеха над „ тероризма “.

От всички международни водачи, посетили Израел след офанзивите на 7 октомври, Еманюел Макрон имаше най-вече кажете.

Той прикани за „ възобновяване “ на дълго пасивния кротичък развой сред Израел и палестинците, той наподобява се опълчи на идна сухопътна инвазия, като предложи, че освобождението на заложници би трябвало да бъде „ първата цел “ и, което е най-интригуващото, предложи да се събере интернационална коалиция, сходна на тази, която се бори с „ Ислямска страна “, с цел да отстрани Хамас.

Подобна вероятност, в случай че отразява даже от близко акцията против Даеш, ще изисква Съединени американски щати да водят продължителна въздушна акция, подкрепена от задачи на специфични сили на на земята, с присъединяване на 86 сътрудници, в това число Европейски Съюз и Арабската лига.

Не е ясно дали съдружниците на Франция са били съветвани по това предложение и Англия, един от главните военни участници в обединението против Даеш, към момента не е коментирал.

Посещението на Макрон беше друго и с това, че той реши да се срещне с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала.

Това ще се одобри добре на Западния бряг, където те се усещат значително пренебрегнати от редица водачи, които са лимитирали визитите си до Тел Авив или Йерусалим.

Това беше интелигентен ход на Макрон – в случай че Хамас би трябвало да бъде отстранен и сменен от кой знае какво, палестинската власт ще би трябвало да бъде част от този диалог.

Старши чиновник на Организация на обединените нации за помощ Лин Хейстингс сподели на съвета, че още 20 камиона би трябвало да преминат във вторник.

" Сестра ми беше убита от Хамас "

Но горивото към момента да бъдат позволени и Организация на обединените нации предизвести, че запасите му ще се изчерпят до дни.

Израел е угрижен за вероятното отклонение на доставките на гориво от Хамас.

„ Докато преговаряме с държавното управление на Израел за това по какъв начин най-добре да докараме гориво в Газа, имаме 400 000 литра подготвени камиони. Това би осигурило гориво за още към 2-1/2 дни “, сподели госпожа Хейстингс.

Прочетете още:
Британските фамилии на жертви на нападението на Хамас приказват за тъга

Момчета видяха убийството на татко си в „ сурови фрагменти “ от офанзивата

Според ръководената от Хамас здравна организация израелските въздушни удари в линията Газа убиха повече от 700 души през миналия ден, до момента в който медицинските заведения в цялата страна територия бяха принудени да затворят заради вреди от бомбардировки и липса на сила.

Ескалиращото бомбардиране на Израел беше невиждано в траялия десетилетия израелско-палестински спор.

„ Все едно живееш в призрачен сън “ < p> Това може да е сигнал за още по-голяма загуба на живот в Газа, откакто израелските сухопътни сили, подкрепени от танкове и артилерия, стартират предстояща атака в територията, целяща да смаже Хамас.

2,3-милионното население на Газа е подложено на възходящи бомбардировки и остава без храна, вода и медикаменти, откогато Израел запечата територията.

Във вторник Израел сподели, че е нанесъл 400 въздушни удара през последния ден, потвърждавайки, че е умъртвил командири на Хамас и е блъснал екстремисти, до момента в който те се подготвяха да изстрелят ракети против Израел и удариха командни центрове и шахта на тунел на Хамас.

Предишния ден Израел заяви за 320 удара.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР