Израелски бойни самолети нанесоха вчера ракетен удар по позиции на

...
Израелски бойни самолети нанесоха вчера ракетен удар по позиции на
Коментари Харесай

Израел отново удари армията на Асад

Израелски бойни самолети нанесоха през вчерашния ден ракетен удар по позиции на сирийската войска в региона на летище Нейраб край град Алепо в северната част на страната, заяви сирийската организация САНА.

В резултат на нападението са нанесени единствено материални вреди, твърди държавната осведомителна организация.

Според сирийските държавен сили израелското нахлуване е " нов акт на експанзия ". " Това е обезверен опит да се окаже поддръжка на терористичните банди, които търпят проваляне от сирийските войски в провинциите Дараа и Кунейтра ", акцентира боен представител пред САНА.

Изралската войска, която рядко разяснява ударите по сирийски позиции, не излезе с изказване.

Сириийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че е записал серия от детонации към Нейраб в неделя вечерта.

" Те бяха провокирани от ракети, евентуално изстреляни от Израел и ориентирани против позиции на сирийския режим и съдружниците му на летището Нейраб и покрайнините му " уточни неправителствената организация, основана във Англия и разполагаща с необятна мрежа от информатори в Сирия.

Израел, който е смутен, че възходящото наличие на Иран в Сирия е опасност за сигурността му, е блъснал десетки ирански и подкрепяни от Иран позиции в Сирия през седемгодишния спор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР