Израелски бизнесмен милиардер и съпругата му се оттеглиха от позициите

...
Израелски бизнесмен милиардер и съпругата му се оттеглиха от позициите
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Израел и съпругата му се оттеглиха от борда на Харвард

Израелски предприемач милиардер и брачната половинка му се отдръпнаха от позициите си в борда на Харвардския университет поради отговора на институцията по отношение на терористичните офанзиви на " Хамас " против Израел.

Идан Офер, притежател на Quantum Pacific Group, е 81-ият най-богат човек в света с чисто положение от 19,9 милиарда $ съгласно оценка на Bloomberg Billionaires Index. Класацията го показва като най-богатия човек в Израел.

Офер и брачната половинка му Батия Офер бяха членове на изпълнителния съвет на Училището по държавно ръководство Кенеди в Харвард. Те финансираха стипендии за израелски и палестински студенти.

В кампуса на университета от Бръшляновата лига даже има постройка, кръстена на Идан и Батия Офер от 2017 година

На уеб страницата на " Харвард ", двамата към този момент не са посочени като членове на борда. Те също по този начин изтеглиха многомилионно подаяние, което са възнамерявали да създадат, заяви новинарският уебсайт The Marker.



Харвардският университет е замесен в спор откогато, в което се споделя, че съгласно тях израелския режим е „ напълно виновен “ за насилието, което се развива в района.

Милиардерът Бил Акман, който управлява един от най-големите хедж фондов, прикани " Харвард " да оповести имената на студентите, които са подписали изказването, тъй че фирмите да не ги наемат. Други изпълнителни шефове и вложители последваха образеца.

Сега елитният университет като че ли се чуди по какъв начин да формулира отговора си по този начин, че не застава на ничия страна. Във видео от предходната седмица президентът на " Харвард " Кристин Гей сподели, че университетът отхвърля тероризма, само че че отхвърля издевателството и заплашването въз основа на вярванията на хората.

„ Ние не наказваме и не глобяваме хора за изложение на такива възгледи. Но това е надалеч от поддръжката им ", уточни Гей.

Мнозина считат, че " Харвард " не подхваща задоволително дейности против студентите, чиито групи са подписали изказването.

„ За страдание, вярата ни в управлението на университета е пречупена. Не можем да продължим да поддържаме Харвард и неговите комисии доброжелателно “, пишат съпрузите Офер в изказване.

Двойката разяснява, че решението им да изоставен борда „ е било ускорено от неналичието на ясни доказателства за поддръжка от страна на управлението на университета за народа на Израел след трагичните събития от миналата седмица, съчетано с очевидното им отвращение да признаят Хамас за това, което това е - терористична организация “.

„ С толкоз доста дезинформация, популяризирана от обществените мрежи, от значително значение е огромните международни институции да приказват с явен и категоричен глас в този сериозен миг “, прибавят Офер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР