Израелски бижутери работят върху създаването на най-скъпата медицинска маска в

...
Израелски бижутери работят върху създаването на най-скъпата медицинска маска в
Коментари Харесай

Медицинска маска от злато с брилянти изработват в Израел

Израелски бижутери работят върху основаването на най-скъпата здравна маска в света - от бяло злато с инкрустирани бели и черни брилянти, съобщи БГНЕС, базирайки се на „ Аарец ”. Според изданието, цената й се пресмята почти на 1,5 милиона $. 
Маската ще бъде направена от 18-каратово бяло злато и ще бъде украсена с 3 600 бели и черни брилянти. По предпочитание на клиента може да бъдат добавени филтри N99, съобщи дизайнерът Исаак Леви, който е и притежател на бижутерската компания. 
Поръчката за изработването на такава маска е направена от китайски предприемач, който живее в Съединени американски щати. Той е сложил пред компанията две условия: маската би трябвало да бъде подготвена до края на годината и би трябвало да е най-скъпото сходно произведение в света. Според Леви, последното изискване било „ най-лесно изпълнимо ”. 
Пред публицисти Исаак Леви посочил към този момент готовите елементи от маската, обсипана със скъпоценни камъни. В една от пластините е изработен отвор за филтър. 
Брилянтите, инкрустирани върху златната маска, надали ще я създадат комфортна за носене, само че сигурно ще привлекат вниманието върху притежателя ѝ, разяснява изданието. 
Според изпълнителите, изделието ще тежи към 270 грама, което е съвсем 100 пъти повече от елементарната здравна маска. 
Такава маска може да бъде съществено предизвикателство във време на икономическа рецесия, когато стотици милиони хора изгубиха приходите си, разяснява Исаак Леви, съобщи още БГНЕС. По думите му, тази поръчка ще разреши на компанията му да преодолее тежкия интервал и работещите в нея да запазят местата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР