Израелски археолози разкриха голямо праисторическо селище, датиращо отпреди 9 хил.

...
Израелски археолози разкриха голямо праисторическо селище, датиращо отпреди 9 хил.
Коментари Харесай

Археолози откриха древен град на 9000 г. край Йерусалим

Израелски археолози разкриха огромно праисторическо населено място, датиращо отпреди 9 хиляди години. Древният град се намира покрай Йерусалим и носи нова информация, за това по какъв начин са се развивали цивилизациите преди края на Каменната епоха, написа „ Ройтерс”.
Снимка: Reuters
Според специалистите жителите на града са наброявали сред 2 и 3 хиляди Също по този начин това са най-големите разкопки на населено място от този интервал в Близкия Изток. Преди това учените считали, че тези региони не са били обитаеми, точно, тъй като през Каменната епоха обществата са се приспособили от ловуване към по-уседнали способи за прехранване като земеделие.
Снимка: Reuters
Разкрити са огромни здания, алеи, гробници. Според археолозите строителството е от относително напреднало равнище. Освен това са открити пространства за предпазване, в които са се складирали бобови растения. Експертите намерили леща, чиито семена били извънредно непокътнати през хилядолетията.
Снимка: Reuters
Открити са бижута, кремъчни принадлежности, в това число хиляди стрели, съоръжения за дървообработване, сърпове и ножове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР