Израелски археолози откриха църква в Галилея и твърдят, че тя

...
Израелски археолози откриха църква в Галилея и твърдят, че тя
Коментари Харесай

Откриха родното място на двама от най-известните апостоли...

Израелски археолози откриха черква в Галилея и настояват, че тя е издигната на мястото, където е била къщата на апостолите Петър и Андрей, заяви Агенция Франс Прес, представена от " Монитор ".

Византийската черква е открита в Ел Арадж сред библейските селища Капернаум и Курси, заяви Мордекаи Авиам, който управлява разкопките. Според него става дума за Витсаида - рибарско населено място, където са родени Петър и Андрей, съгласно евангелието на Йоан.

Свети Петър е считан от християните за един от първите почитатели на Исус. За католическата черква той е първият папа. Откритата черква подхожда на описанието, направено от баварския архиепископ Вилибалд по време на пътуването му във Витсаида през 725 година Тогава той показва, че на мястото, където са живели Петър и Андрей, е издигната къща.

Археолозите са разкрили единствено една трета от църквата. Около нея е имало населено място, демонстрират откритите монети, керамика и каменни съдове, присъщи за еврейските семейства през първи век.

В региона има и други обекти, които претендират за отечество на Свети Петър. На два километра от Ел Арадж е Е-Тел, където се вършат разкопки от 1987 година Там са открити остатъци от античен римски храм.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР