Израелски археолози откриха църква в Галилея и твърдят, че тя

...
Израелски археолози откриха църква в Галилея и твърдят, че тя
Коментари Харесай

Oткриха предполагаемото родно място на Свети Петър

Израелски археолози откриха черква в Галилея и настояват, че тя е издигната на мястото, където е била къщата на апостолите Петър и Андрей , заяви Агенция Франс Прес.

Византийската черква е открита в Ел Арадж сред библейските селища Капернаум и Курси, заяви Мордекаи Авиам, който управлява разкопките. Според него става дума за Витсаида -  рибарско населено място, където са родени Петър и Андрей, съгласно евангелието на Йоан.

Свети Петър е считан от християните за един от първите почитатели на Исус. За католическата черква той е първият папа.

Откритата черква подхожда на описанието, направено от баварския архиепископ Вилибалд по време на пътуването му във Витсаида през 725 г . Тогава той показва, че на мястото, където са живели Петър и Андрей, е издигната къща.

Археолозите са разкрили единствено една трета от църквата . Около нея е имало населено място, демонстрират откритите монети, керамика и каменни съдове, присъщи за еврейските семейства през първи век. -->

В региона има и други обекти, които претендират за отечество на Свети Петър. на два километра от Ел Арадж е Е-Тел, където се вършат разкопки от 1987 година Там са открити остатъци от античен римски храм.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР