Израелската система за ПВО прихвана четири ракети, изстреляни от съседна

...
Израелската система за ПВО прихвана четири ракети, изстреляни от съседна
Коментари Харесай

Израел прихвана четири ракети, изстреляни от Сирия

Израелската система за Противовъздушна отбрана прихвана четири ракети, изстреляни от прилежаща Сирия, предава AFP, като се базира на известие от армията.
Около 450 ракети бяха изстреляни против Израел предходната седмица от територията на Ивицата Газа в резултат на военна интервенция против командващия палестинската формация „ Ислямски джихад “, напомня организацията. От Сирия обаче нямаше обстрел.
Същевременно сирийската държавна организация заяви за детонация до летището в Дамаск, без да прецизира дали тя има връзка с прихващането на ракетите в Израел.
Припомняме, че напрежението сред Израел и Сирия тлее от дълго време. За последно по този случай излезе информация, че сирийските военни са прехванали и разглобили безпилотен аероплан, въоръжен с касетъчни бомби покрай границата с окупираните от Израел Голански възвишения.
Инцидентът стана два дни откакто различен безпилотен аероплан беше погубен над предградието Акраба на сирийската столица Дамаск.
Израел постоянно организира въздушни удари и ракетни набези на територията на раздраната от война Сирия, само че рядко ги удостоверява. Израел акцентира, че удря най-много бази на иранските сили и на " Хизбула " в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР