Израелската полиция заяви днес, че има доказателства, че адвокатът на

...
Израелската полиция заяви днес, че има доказателства, че адвокатът на
Коментари Харесай

Адвокатът на Нетаняху е замесен в корупционна афера и пране на пари

Израелската полиция съобщи през днешния ден, че има доказателства, че юристът на премиера Бенямин Нетаняху Давид Шимрон е забъркан в корупционна спекулация и пране на пари, съобщи Франс прес.

Разследването е обвързвано с съмнения за корупция при продажбата на военни подводници на Израел от немския индустриален колос " Тисенкруп ". Полицията подозира, че в тази ситуация са забъркани също някогашният началник на кабинета на премиера Давид Шаран и някогашният адмирал от флота Елиезер Маром.

Решението дали да продължи следствието зависи от основния прокурор на Израел, отбелязва Франс прес.

В рамките на това следствие не бяха предявени обвинявания против премиера Бенямин Нетаняху, само че той бе разпитван. Нетаняху е разследван по няколко каузи за корупция, които заплашват оставането му на премиерския пост. Разпитван е към 10 пъти като обвинен или очевидец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Полицията изиска през февруари на Нетаняху да бъдат предявени обвинявания по две каузи - за непозволено приемане дарове от богати и известни персони и за скрито съглашение с известен ежедневник, по силата на което вестникът се е съгласил да го отразява в позитивна светлина.

Очаква се основният прокурор да вземе решение през идващите месеци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР