Израелската полиция нахлу в комплекса на джамията Ал-Акса в Източен

...
Израелската полиция нахлу в комплекса на джамията Ал-Акса в Източен
Коментари Харесай

Израелската полиция нахлу в джамията Ал-Акса в окупирания Източен Йерусалим

Израелската полиция нахлу в комплекса на джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим рано в сряда, ранявайки седем души.

Група палестинци се барикадираха в молитвената зала Ал-Кибли в Масджид ал-Акса, откакто еврейски заселници приканиха за нахлуване против джамията.

Палестинците се пробваха да попречат на полицията да влезе, като затвориха вратите му.

Заобикаляйки молитвената зала Ал-Кибли, израелската полиция се качи на покрива на джамията, разруши някои от прозорците и в началото се намеси със звукови бомби против богомолците вътре. Част от хората в джамията се пробваха да окажат опозиция на полицията, като хвърляха фойерверки.

След това израелската полиция влезе в молитвената зала и изстреля залп от звукови бомби, сълзотворен газ и патрони с гумено покритие.

Палестинският червен полумесец заяви, че седем палестинци са били ранени от патрони с гумени върхове и полицейски побой.

Израелската полиция заяви, че 200 палестинци са задържани.

Израелските сили и еврейските заселници постоянно правят набези против джамията Ал-Акса, с цел да предизвикат палестинците.

За мюсюлманите Ал-Акса съставлява третото най-свещено място на исляма. Евреите назовават региона Храмовия рид, като споделят, че това е било мястото на два еврейски храма в древността.

Израел окупира Източен Йерусалим, където се намира Ал-Акса, по време на арабско-израелската война от 1967 година Тя анексира целия град през 1980 година в ход, който в никакъв случай не е приет от интернационалната общественост.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР