Израелската полиция използва водни оръдия за разпръскване на протестиращи в

...
Израелската полиция използва водни оръдия за разпръскване на протестиращи в
Коментари Харесай

Водни оръдия срещу протестиращи в Израел против Нетаняху, десетки арестувани

Израелската полиция употребява водни оръдия за разпространяване на протестиращи в центъра на Йерусалим и арестува минимум 55 от тях , откакто се развихриха конфликти през нощта, откакто хиляди проведоха митинг против премиера Бенямин Нетаняху , оповестява " Асошиейтед прес ".

През последните седмици бяха извършени поредност от демонстрации, които приканиха Нетаняху да подаде оставка , като причина за това акцентираха правосъдния развой против него по обвинявания в корупция и неприятното ръководство на държавното управление му във връзка с епидемията от новия ковид.

Протестът край резиденцията на премиера стартира към залез нощес и в началото беше като цяло кротичък. По-малък контрапротест в поддръжка на Нетаняху се организира наоколо, като двата лагера бяха разграничени от железни барикади и масирано полицейско наличие.

Полицията твърди, че те са се присъединили, с цел да разпилян протестиращите, откакто те са се пробвали да провеждат шествие през града. Полицията се сблъска с стачкуващи, преди четири огромни водни оръдия да влязат в деяние, разпръсвайки протестиращите .

Понякога изглеждаше, че камионите пръскат протестиращи откъм гърба, до момента в който се пробват да изоставен региона спокойно.

Израел наложи общо обсада, откакто първите инфектирани с ковид се появиха през март и до май значително съумя да овладее епидемията. Но по-късно управляващите започнаха скоростно отстраниха съвсем всички ограничавания и през идващите седмици инфектираните набъбнаха.

Страната регистрира общо над 57 000 инфектирани и минимум 442 умряли. Повече от 24 000 пациенти са се възстановили.

Правителството на единството, образувано през май след три гласувания за парламент за по-малко от година, трябваше да даде приоритет на пандемията. Вместо това той беше обиден вътрешни боричкания и не съумя да реализира съгласие по отношение на ясни политики за битка с пандемията.

Междувременно Нетаняху е упрекнат от прокуратурата в рушвет, машинация и нарушение на доверието във връзка със серия от продължителни следствия за корупция. Според критици той е по-фокусиран върху избягването на правна отговорност, в сравнение с върху ограничението на епидемията. Мнозина спекулираха, че има намерение да свика следващи парламентарни избори, изказвания, които през вчерашния ден по време на конференция той отхвърли като " неуместни ".

На същата конференция, която се организираше по време на митингите, той прикани стачкуващите да не влизат в конфликти с полицията, изтъквайки, че това щяло да докара до безредица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР