Израелската полиция атакува мюсюлмански богомолци, присъствайки на петъчната молитва в

...
Израелската полиция атакува мюсюлмански богомолци, присъствайки на петъчната молитва в
Коментари Харесай

Израелската полиция атакува вярващи в джамията „Ал-Акса“ в Източен Йерусалим

Израелската полиция нападна мюсюлмански богомолци, присъствайки на петъчната молитва в джамията „ Ал-Акса “ в окупирания Стар град на Източен Йерусалим, предава “Анадолската организация “.

При нападението са ранени редица хора, само че Палестинският Червен полумесец към момента не оповестява данни за броя на потърпевшите, оповестява организацията.

Палестинците, живеещи в окупирания Източен Йерусалим, се стекоха до джамията „ Ал-Акса “ рано в петък и отпразнуваха прекратяването на огъня сред Израел и „ Хамас “. По-късно те желаеха да проведат марш от „ Ал-Акса “ до региона на Стария град, само че израелската полиция употребява зашеметяващи и газови гранати, с цел да ги разпръсне.

Прекратяването на огъня влезе в действие в 2 часа сутринта в петък (времето съответствува с българското). Прекратяването на огъня с посредничеството на Египет настъпи след 11 дни израелски въздушни удари по блокираната линия Газа.

Броят на жертвите в Ивицата Газа се е нараснал до 243, в това число 66 деца и 39 дами, заяви палестинското Министерство на здравеопазването. Най-малко 1910 души са ранени, се споделя в изказване на Министерството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР