Израелската полиция арестува няколко заподозрени, свързани с голяма комуникационна компания,

...
Израелската полиция арестува няколко заподозрени, свързани с голяма комуникационна компания,
Коментари Харесай

Арести в Израел, свързани с разследването за корупция срещу Нетаняху

Израелската полиция арестува няколко обвинени, свързани с огромна информационна компания, което съгласно медиите е нова миг от следствието в корупция, обвързвано с премиера Бенямин Нетаняху. Заподозрените лица са били " високопоставени фигури " в информационната група, които са били арестувани в границите на ново взаимно следствие, в това число на Израелската работа за скъпи бумаги, оповестиха от полицията без да дават повече детайлности.

 © Българска телеграфна агенция
Израелските медии настояват, че арестуваните са обвинени, че са били забъркани в спекулация, в която компанията е получила отстъпки, против които Нетаняху получил позитивно отразяване на дейностите си на новинарски уебсайт.

Арестите пристигнаха единствено дни, откакто полицията съобщи, че има учредения да упрекна Нетаняху за рушвет, машинация и нарушение на публичното доверие, в най-голямото предизвикателство до момента против ръководещият от дълго време десен министър председател.

Нетаняху неведнъж отхвърли обвиняванията, които съгласно него са политически стимулирани, и отхвърли апелите за отдръпване от поста. Полицията счита, че Нетаняху е потърсил загадка договорка за удобно покриване на дейностите си с издателя на най-продавания вестник " Йедиот Ахронот ", чийто издател Арнон Мозес също може да бъде упрекнат в рушвет.

Главният прокурор би трябвало да реши по какъв начин да придвижи по-нататък полицейските рекомендации - развой, който може да отнеме месеци.
 Нетаняху няма да подава оставка Нетаняху няма да подава оставка
Израелският министър председател няма да подава оставка. Бенямин Нетаняху направи изявлението откакто полицията предложи прокуратурата да му повдигне обвинявания...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР