Израелската полиция арестува близо 40 души в Тел Авив към

...
Израелската полиция арестува близо 40 души в Тел Авив към
Коментари Харесай

Израел: Антиправителствени протести и масови арести

Израелската полиция арестува близо 40 души в Тел Авив към ранните часове на днешния ден по отношение на всеобщите демонстрации в цялата страна против премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, извършени макар строгите ограничавания, наложени поради ковид, съобщи ДПА.

Във вчерашните демонстрации, съгласно уредниците, са взели участие общо към 100 000 души. Те излязоха по основни кръстовища и площади след въвеждането на новите строги ограничения против разпространяването на ковид, ограничаващи митингите до групи от по 20 души, намиращи се в радиус от 1 километър от домовете си.

Нетаняху наложи рестриктивните мерки в границите на въведената наново национална карантина след надигналата се втора вълна на пандемията от COVID-19. Мнозина обаче разкритикуваха новите ограничения като антидемократични. Те упрекват премиера, че се пробва посредством рестриктивните мерки да потуши протестното придвижване против него в миг, когато е обвиняем за корупция.

От юни до момента всяка събота вечер десетки хиляди души се събират, най-често пред резиденцията на премиера в Ерусалим. Тъй като сега пътуванията са неразрешени, доста протестиращи се събраха в центровете на своите градове из цялостен Израел. Като цяло ограниченията за физическо разграничаване се съблюдаваха и съвсем всички стачкуващи носеха маски.

Полицаите в центъра на Тел Авив, някои от които на коне, разпръснаха един по-многоброен митинг, откакто предизвестиха с мегафони участниците, че проявата е противозаконна, тъй като е по-голяма от позволеното. Според публични данни при вчерашните демонстрации са задържани общо 38 души, множеството в Тел Авив.

Според придвижването "Черно знаме ", провело демонстрациите, във вчерашните митинги са взели участие към 100 000 души в цялата страна, настояващи Нетаняху да напусне поста си, до момента в който не потвърди своята непорочност в правосъдния развой, почнал през май. Те осъждат и дейностите на премиера в битката с пандемията.

Премиерът отхвърля всички повдигнати против него обвинявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР