Израелската отбранителна система е определяна като една от най-ефективните в

...
Израелската отбранителна система е определяна като една от най-ефективните в
Коментари Харесай

Израелската отбранителна система е определяна като една от най-ефективните в света

Израелската отбранителна система е определяна като една от най-ефективните в света. Тя е многопластова и може да обезврежда ракети и дронове, изстреляни от разнообразни дистанции.

Прехващане на ирански дронове. За доста израелци рисковата офанзива се трансформира в небесно шоу.

" Знаем, че има ракетна офанзива от Иран, само че животът би трябвало да продължи. Всъщност тук сме на несъмнено място ", сподели гражданин на Тел Авив.

Усещане за успокоение, обезпечено от израелската противовъздушна защита. Многослойна система, построяването на която стартира след войната сред Израел и Хамас преди 13 години. Пет години по-късно отбраната на израелците се подсигурява от Железния купол.

Системата е израело-американска разработка и задачата й е да прехваща ракети с дребен обхват на деяние. Системата се задейства за няколко секунди. Твърди се, че Железният купол не пропуща цели и има над 90% успеваемост.

През 2017-та Израел създава втори пласт на отбранителната си система - така наречен " Прашката на Давид ". С нея се прехващат ракети и дронове със междинен обхват. Диапазонът на деяние обгръща Ивицата Газа и Южен Ливан.

За противопоставяне на ракети с огромен обхват в израелската отбранителна система се задейства " Стрелата ". След офанзивата на Хамас през октомври, Израел усъвършенства част от отбранителната си система. Изгради и мобилни установки, които работят от кораби. През последните месеци " Стрелата " беше употребена за събаряне на ракети, изстреляни от хутите в Йемен. Активира се и тази нощ против иранските дронове и ракети.

За защита Израел употребява и " Пейтриът ". Американската технология е част от отбранителната система на страната от Войната в Залива през 1991-ва година. Тогава е употребена за прехващане на ракети " Скъд ", употребявани от силите на иракския водач Саддам Хюсеин.

" Иранската офанзива срещна въздушното и софтуерното предимство на израелската войска, която дружно със мощната бойна коалиция отблъсна множеството закани ", изясни Даниел Хагари, представител на армията на Израел.

От идната година Израел ще построи още един пласт в отбранителната си система. " Железен лъч ", при която ще бъдат прехващани ракети и дронове благодарение на лазерна технология. Тел Авив разгласи, че система ще промени изцяло разпоредбите на защитата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР