Израелската министърка на правосъдието Аелет Шакед определи днес американския резидентДоналд

...
Израелската министърка на правосъдието Аелет Шакед определи днес американския резидентДоналд
Коментари Харесай

Израелска министърка: Тръмп е Чърчил на 21 век, Европа си затваря очите за Иран

Израелската министърка на правораздаването Аелет Шакед дефинира през днешния ден американския резидентДоналд Тръмп като " Чърчил на 21 век "  заради преместването на посолството на Съединени американски щати в Йерусалим, съобщи Асошиейтед прес.

Шакед сподели, че със своето решение Тръмп е " преобърнал чембърлейнската политика на капитулация " и е показал на света, че " земевладелецът се е завърнал ".

Предишните американски президенти и от републиканците, и от демократите, както и съвсем всички други страни се въздържаха да отварят посолства в Йерусалим, настоявайки, че окончателният статут на града трябва да бъде организиран първо посредством преговори между израелците и палестинците.

Шакед, наподобява, съпоставя тази политика с водената от тогавашния английски министър-председател Невил Чембърлейн политика на отстъпки към нацистите преди Втората международна война. Тя загатва, че Тръмп наподобява на приемника на Чембърлейн на премиерски пост Уинстън Чърчил, оглавил военните старания.
Шакед, която е член на подкрепящата израелската заселническа политика партия " Еврейски дом ", порица Европа, че не се поучава от историята. Министърката сподели, че  " Европа си е затворила очите за възхода на нацистите, а през днешния ден избира да си затвори очите за възхода на Иран ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР