Израелската компания StoreDot обяви във вторник, че като забележително постижение

...
Израелската компания StoreDot обяви във вторник, че като забележително постижение
Коментари Харесай

Израелска фирма разработи революционна батерия за електрически автомобили

Израелската компания StoreDot разгласи във вторник, че като удивително достижение в промишлеността на електрическите транспортни средства е съумяла да създаде първата в света автомобилна батерия, която може да бъде изцяло заредена единствено за пет минути. Изобретението обаче ще отнеме време, с цел да стане комерсиално осъществимо, защото свръхбързото зареждане ще изисква доста по-мощни зарядни устройства, в сравнение с са налични сега, оповестява The Guardian.

Електрическите коли, които са съществена част от световните опити за справяне с климатичната рецесия, са изправени пред предизвикването батериите да лишават часове, с цел да се заредят изцяло, което поражда „ тревога за пробега “ – боязън от привършване на батерията по средата на пътуването и потребността лидерът да остане блокиран за час и повече на някоя зарядна станция.

Но в този момент, при изискване че зарядните станции претърпят сериозен ъпгрейд, който може да отнеме до няколко години, зареждането на електрическа кола може да стане толкоз бързо, колкото прекъсването за зареждане на бензинов автомобил. През юни предходната година стартъпът съобщи, че е постигнал „ първи в света “ софтуерния напредък, когато е заредил изцяло двуколесно електрическо транспортно средство единствено за пет минути, дружно с BP Ventures, предприятието на английската мултинационална петролна и газова компания Бритиш петролиум, която е вложила 20 милиона $ в начинанието.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР