Израелската компания MedCu разработи защитна маска, специално за борба с

...
Израелската компания MedCu разработи защитна маска, специално за борба с
Коментари Харесай

Израел разработи маска "убиец на COVID-19"

Израелската компания MedCu създаде защитна маска, особено за битка с ковид.

Според проучванията, извършени през последните седмици, включването в материала, от който се изготвя маската на съставни елементи с мед води до това, че вирусът COVID-19 умира при контакт в течение на броени минути.

Дани Люстигер, общоприет шеф на компанията споделя: "Гордеем се с това, че сме първите в света, които създадоха килъра на ковид, с това, че ние сме на първа линия във войната с пандемията ".

Маските на MedCu ще стартират неотложно да се създават и да се използват в Китай.

Микробиологът лекар Гади Борохов, основен академик на MedCu, споделя: "Окисляването на минерала на медта изпуска йони, известни като убийци на вируси и бактерии. Нашето проучване значително е авангардно. Няма никаква нужда да се сменя оборудването във фабриките, с цел да се инкорпортитат полимерните материали от мед. Това ще подсигурява, че производството ще бъде бързо проведено. Това е доста значимо на фона на световната зараза ".

През идните дни компанията ще провежда производството на десетки милиони сходни маски. Тя ще се обърне към министерството на опазването на здравето на Израел и ще му предложи своя артикул на цена себестойност, все пак, че в целия свят търсенето и цените на маски са нарастнали в пъти.
Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР