Израелската армия заяви в неделя, че е разкрила мрежа от

...
Израелската армия заяви в неделя, че е разкрила мрежа от
Коментари Харесай

Израел твърди, че под болниците в Газа са базите на "Хамас"

Израелската войска съобщи в неделя, че е разкрила мрежа от тунели на групировката " Хамас ", в които се обитават командни центрове и са складирани ракетни установки. Те са ситуирани под и наоколо до лечебните заведения в Северна Газа, оповестява " Ройтерс ".

" Хамас " систематично експлоатира лечебните заведения като част от своята военна машина ", съобщи основният боен представител на Израел контраадмирал Даниел Хагари.

" Хамас " отхвърли да е направила това и упрекна Израел в разпространяване на неистини.

По време на брифинга за медиите Хагари показа видеоклипове, фотоси и аудиозаписи, които съгласно него показват тактиката на Хамас за потребление на лечебни заведения като прикритие и попречване на цивилни да изоставен зоните на бойни дейности.

Той също по този начин сподели, че над 800 ракети, изстреляни от Газа против Израел по време на войната, не са съумели и са паднали в анклава, убивайки доста палестинци. Подкрепяният от Иран Хамас създава някои от своите ракети на локално равнище и също по този начин получава ракети от чужбина.

Не е било допустимо да се ревизират незабавно без значение изказванията на Хагари.

Израел от седмици насочва вниманието си към основната болница в Газа, ал-Шифа, обвинявайки Хамас, че я употребява като щит за подземни оперативни центрове. Сега Хагари направи сходни обвинявания за две други лечебни заведения в Северна Газа - финансираната от Катар болница " Шейх Хамад " и болница, издигната от групи от Индонезия.

Два от видеоклиповете на катарската болница демонстрират отвор към тунели на Хамас и въоръжени лица на Хамас, които стрелят по израелски бойци от болничното заведение, сподели Хагари. Една сателитна фотография демонстрира ракетни установки, ситуирани насреща на индонезийската болница, сподели той.

" Те изстрелват ракети против Израел на 75 метра от болница. Защо? Те знаят тъкмо, че в случай че Израел въздушно удари такава площадка, болничното заведение ще бъде разрушена ", сподели той.

Израелските сухопътни сили, подкрепени от въздушна и морска поддръжка, са обкръжили най-големия град в Газа и влизат в непосредствен пердах с бойците на " Хамас ".

Британската полиция пресмята, че единствено в центъра на Лондон е имало към 30 000 души

Войната стартира на 7 октомври, когато " Хамас " извърши трансгранично нахлуване, при което загинаха1400 души в Израел, а бяха взети към 240 заложници в Газа. Около 9770 палестинци бяха убити. Това докара до възходяща интернационална угриженост по отношение на тактиката на Израел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР