Израелската армия заяви, че иска да засили още повече военния

...
Израелската армия заяви, че иска да засили още повече военния
Коментари Харесай

На 100-ия ден от войната: Израел се зарече да увеличи натискa върху Хамас

Израелската войска съобщи, че желае да ускори още повече военния напън върху ислямисткото придвижване " Хамас ". Заявката беше направена от началника на израелския общоприет щаб Херци Халеви на стотния ден от войната в Газа, съобщи ДПА.

" Одобрихме проекти на Южното командване за продължение на бойните дейности и увеличаване на военния напън върху " Хамас ". Натиск, който ще докара до унищожаването на " Хамас " и връщането на заложниците ", сподели Халеви. " Този напън, само и единствено той, разреши огромна част от заложниците да бъдат сполучливо върнати вкъщи. "

Днес се навършват 100 дни от началото на войната сред Израел и " Хамас " в линията Газа.

Тя беше провокирана от терористичното нахлуване на " Хамас " и други екстремистки групировки против Израел на 7 октомври, при което починаха към 1200 души, а към 250 бяха взети за заложници.

Израел отговори с масирани бомбардировки и сухопътно нахлуване.

По време на прекъсване на огъня през ноември бяха освободени 105 заложници в подмяна на 240 палестински пандизчии. Пускането на независимост на доста от тези пленници стана допустимо само с помощта на военния напън, сподели Халеви.

Според следените от " Хамас " здравни органи в Газа убитите дотук от израелската войска в палестинския анклав са над 23 000.

Ръководството на " Хамас " се надява на преустановяване на огъня и " е уверено, че този миг наближава ", сподели Халеви.

В изявлението си израелският военачалник обърна внимание и на боевете с Хизбула в Ливан. Шиитското придвижване е съдружник на " Хамас ".

Той съобщи, че " регионът на Южен Ливан е зона на бойни дейности и ще остана такава, до момента в който Хизбула продължава да работи оттова. Хизбула рискува да трансформира цялата страна Ливан в зона на военни дейности. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР