Израелската армия заяви, че иска да засили още повече военния

...
Израелската армия заяви, че иска да засили още повече военния
Коментари Харесай

Израел се зарече да увеличи военния натиск върху Хамас на 100-ия ден от войната

Израелската войска съобщи, че желае да ускори още повече военния напън върху ислямисткото придвижване " Хамас ". Заявката беше направена от началника на израелския общоприет щаб Херци Халеви на стотния ден от войната в Газа, съобщи ДПА.

" Одобрихме проекти на Южното командване за продължение на бойните дейности и увеличаване на военния напън върху " Хамас ". Натиск, който ще докара до унищожаването на " Хамас " и връщането на заложниците ", сподели Халеви. " Този напън, само и единствено той, разреши огромна част от заложниците да бъдат сполучливо върнати вкъщи. "

Днес се навършват 100 дни от началото на войната сред Израел и " Хамас " в линията Газа.

Тя беше провокирана от терористичното нахлуване на " Хамас " и други екстремистки групировки против Израел на 7 октомври, при което починаха към 1200 души, а към 250 бяха взети за заложници.

Израел отговори с масирани бомбардировки и сухопътно нахлуване.

По време на прекъсване на огъня през ноември бяха освободени 105 заложници в подмяна на 240 палестински пандизчии. Пускането на независимост на доста от тези пленници стана допустимо само с помощта на военния напън, сподели Халеви.

Според следените от " Хамас " здравни органи в Газа убитите дотук от израелската войска в палестинския анклав са над 23 000.

Ръководството на " Хамас " се надява на преустановяване на огъня и " е уверено, че този миг наближава ", сподели Халеви, цитира Българска телеграфна агенция.

В изявлението си израелският военачалник обърна внимание и на боевете с Хизбула в Ливан. Шиитското придвижване е съдружник на " Хамас ".

Той съобщи, че " регионът на Южен Ливан е зона на бойни дейности и ще остана такава, до момента в който Хизбула продължава да работи оттова. Хизбула рискува да трансформира цялата страна Ливан в зона на военни дейности. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР