Израелската армия заяви, че има индикации, че Хамас е държал

...
Израелската армия заяви, че има индикации, че Хамас е държал
Коментари Харесай

Израел: Има индикации, че Хамас е държал в болница в Газа заложници, които е взел при първата атака

Израелската войска съобщи, че има индикации, че " Хамас " е държал в болница в линията Газа заложници, които е взел по време на офанзивата на 7 октомври , съобщи Франс прес. 

Става дума за педиатричната болничното заведение " Рантизи " в град Газа. Сред индикациите, с които разполагала израелската войска, били открит от военните бебешки биберон и част от въже, завързано за стол , съобщи представителят на израелската войска Даниел Хагари и показа фрагменти в поддръжка на изказванията.

Говорителят добави, че в този момент се води следствие, само че израелската войска разполагала и с разследващи данни, потвърждаващи съмненията й.

" Освен това ние открихме доказателства, че терористите от " Хамас " са се върнали на 7 октомври в тази болница, откакто са избили израелци в техните домове ", добави Хагари. Сред доказателствата били мотоциклет със следи от патрон , употребен от " Хамас " по време на офанзивата на 7 октомври против израелската територия.

Израелската войска заяви, че е разкрила и инфраструктура на " Хамас " в подземията на болничното заведение, а армейският представител Хагари се появи във видео от това място. След откритите там оръжия има пояси с експлозиви, гранати, автомати AK47, взривни устройства, миномети и др, описа Хагари.

" Отидох в болничното заведение с видеокамера и персонално документирах съответни доказателства, че " Хамас " употребява лечебните заведения като инструмент за водене на война. Това е прикрит тунел и е направен така, че никой да не може да го открие. Той се спуска на повече от 20 метра надолу. Роботът откри врата, която е устойчива на патрони и на експлозиви. Под болничното заведение открихме команден и надзорен център на " Хамас ", жилетки за атентатори самоубийци, гранати, автомати " Калашников ", взривни устройства, РПГ и други оръжия, компютри, пари. Намерихме и признаци, които демонстрират, че от " Хамас " са държали тук заложници ", уточни представителят на израелската войска Даниел Хагари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР