Израелската армия заяви, че един от нейните войници е бил

...
Израелската армия заяви, че един от нейните войници е бил
Коментари Харесай

Израелски войник е убит по време на наземна атака в Газа, каза израелската армия

Израелската войска съобщи, че един от нейните бойци е бил погубен от противотанкова ракета, за която се оповестява, че е изстреляна от палестинската въоръжена формация Хамас по време на офанзива в Ивицата Газа от израелската войска.

Други трима бойци бяха ранени при нападението в неделя, се споделя в изказването, направено откакто бригадите Касам, въоръженото крило на Хамас, оповестиха в акаунта си в Telegram, че са изтласкали израелските сили назад в Израел.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 детайла Прегръдката на американския център с крайната десница подхранва военната машина на Израел Снимки: Южна част от Ивицата Газа, ударена от въздушни удари, до момента в който цивилни търсят леговище Втори филантропични ескорт навлиза в Газа, до момента в който Израел ускорява бомбардировките Най-малко седем ранени, когато израелски танк „ инцидентно “ удари египетската граница завършек на списъка

Един израелски боец беше погубен, до момента в който „ един беше приблизително ранен, а двама бяха леко ранени вследствие на противотанкова ракета “, споделиха израелските военни.

Военните споделиха, че задачата на нападението е да се открият пленници от Хамас в региона Хан Юнис в Газа и да се „ осуети терористичната инфраструктура “.


Израелските сили организират набези през границата, които съгласно тях имат за цел да прочистят региона и да съберат разследваща информация за пленници, държани от Хамас.

Според Тарек Абу Азум от Ал Джазира, репортаж от Хан Юнис в Газа, нападенията принуждават Хамас да се приготви за от дълго време спекулирана наземна инвазия от Израел.

„ Тези типове израелски опити да навлязат в линията Газа [се сблъскват] с палестинските бойци, които се пробват да се приготвят задоволително, с цел да се изправят против всяка допустима, евентуална наземна инвазия в обсадената територия “, сподели Азум.

Той добави, че обстановката на място е „ в действителност трагична “ и че изискванията за сигурност в линията Газа са „ непредвидими “.

Мохамед Джамджум от Ал Джазира, репортаж от окупирания Източен Йерусалим, сподели, че убийството на боеца е нещо, което израелската войска ще „ одобри доста съществено “, до момента в който войната продължава.

Инцидентът се случи, когато Израел продължи да бомбардира линията Газа повече от две седмици в отговор на изненадващо навлизане на Хамас в Израел на 7 октомври.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР