Израелската армия заяви, че е извършила широкомащабен удар по ирански

...
Израелската армия заяви, че е извършила широкомащабен удар по ирански
Коментари Харесай

Израел удари ирански цели в Сирия след ракетния обстрел

Израелската войска съобщи, че е направила " широкомащабен " удар по ирански цели в Сирия след ракетна офанзива върху следените от Израел Голански възвишения предния ден, съобщи АП.

Военните настояват, че изтребителите са нанесли удари по десетки цели, в това число ракети " земя-въздух ", хранилища за оръжие и военни бази.

Военните обявиха, че по този начин също са били ударени позиции на сирийската войска след изстрелването на сирийска ракета за Противовъздушна отбрана.

Израел сподели, че ракетната офанзива на Голанските възвишения е " следващо ясно доказателство за задачата на иранското наличие в Сирия ".

Израел постоянно удря иранските ползи в Сирия. Но предходната седмица въздушният удар се оказа необичаен опит за ликвидиране на палестински войник в сирийската столица, в същия ден, когато следващ израелски въздушен удар умъртви върховен пълководец на " Ислямски джихад " в Газа.

Всичко става на фона на засилено напрежение сред израелските и иранските прокси представители по границите. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху насочи поредност от предизвестия за иранската експанзия в Близкия изток. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР