Израелската армия започна да нанася въздушни удари по ивицата Газа

...
Израелската армия започна да нанася въздушни удари по ивицата Газа
Коментари Харесай

Ситуацията ескалира : Израел обстрелва ивицата Газа

Израелската войска стартира да нанася въздушни удари по линията Газа тази заран, откакто палестинското ислямистко придвижване Хамас стартира атака против еврейската страна, предадоха международните организации.

В малко изказване израелската войска удостовери, че няколко десетки израелски бойни самолети в този момент са в развой на нанасяне на удари по цели на Хамас в линията Газа.

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи по време на съвещание на израелския кабинет по сигурността, че Хамас е почнал война против Израел и даде обещание, че Израел ще победи в тази война, съобщи Асошиейтед прес.



Галант акцентира, че Хамас е позволил огромна неточност като е направил масиран ракетен обстрел от линията Газа по Израел по-рано тази заран, при което почина израелска гражданка.

Това е една от най-сериозните ескалации от години насам на израело-палестинския спор. При нея също така въоръжени бойци на Хамас са преодолели граничната ограда сред израелската територия и линията Газа и са проникнали в израелски общини, показва АП.
/ГГ/
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР