Израелската армия военни задълбочава бойните действия в Хан Юнис в

...
Израелската армия военни задълбочава бойните действия в Хан Юнис в
Коментари Харесай

Израелската армия потвърди за убит от Хамас израелски заложник

Израелската войска военни " задълбочава " бойните дейности в Хан Юнис в южната част на Газа. В последните часове са били премахнати стотици терористи и десетки командири на радикалната палестинска формация Хамас.
В последните часове израелските отбранителни сили ускориха боевете в региона на Хан Юнис. Бяха локализирани подземни шахти, оръжия и доста терористи бяха премахнати. Други се предадоха и смъкнаха оръжие.
контраадм. Даниел Хагари – представител на израелските сили за защита (IDF)

Хагари добави, че е получена информация за умрял израелски жител, похитен от Хамас на 7 октомври. Това е 25-годишният Сахар Барух. Семейството му е било известено. Барух е бил погубен от бойци на палестинското коренно придвижване.

По-рано израелски самолети засипаха с бомби елементи то южна Газа, които преди този момент бяха посочени като безвредни зони за евакуиране на цивилното население. Разселени палестинци настояват, че непрекъснатите бомбадировки са оставили доста семейство без храна и несъмнено леговище.

Две лечебни заведения в централната и южната част на Газа са приели телата на 133 жертви на израелските бомбардировки през последните 24 часа, заяви министерството на опазването на здравето на следената от Хамас територия.

Междувременно нараства разочарованието от Съединените щати, откакто те постановиха несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, изискваща неотложно филантропично преустановяване на огъня, и утвърдиха незабавната продажба на танкови муниции на стойност над 100 милиона $ на Израел. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР