Израелската армия вкара стари кадри от изстрелване на руски ракети

...
Израелската армия вкара стари кадри от изстрелване на руски ракети
Коментари Харесай

Ирано-израелското шоу: Израел показа кадри отпреди 7 г. с руски „Град“, а Иран пусна снимки от пожар в Чили

Израелската войска вкара остарели фрагменти от изстрелване на съветски ракети „ Град “ от преди 7 година в компилация, показваща ударите с ирански ракети и дронове тази нощ.

Видеото, публикувано в обществената мрежа X (преди Twitter) с надпис „ Реалността на израелците през последните часове “, провокира въпроси.

Докато множеството фрагменти демонстрират ракети, летящи над израелска територия през нощта, последните няколко секунди нямат нищо общо нито с Израел, нито с Иран, а по-скоро наподобяват като част от фрагменти от изстрелването на съветска ракетна система „ Град “, публикувани в YouTube още през 2017 година Въпреки това върху фрагмента с съветските ракети се появява надпис: „ Тази офанзива демонстрира същинското лице на Иран “.

Несъответствието беше видяно от потребителя в X/Twitter Mohammed Zubair, който допусна, че видеото в действителност може да е от 2014 година Израелската войска не отговори на обявата.

От своя страна иранската телевизия пусна остарели фрагменти от горски пожари в Чили, с цел да илюстрира сполучливото си нахлуване над Израел.

Техеран изстреля бараж от повече от 300 ракети и дронове камикадзе против Израел през нощта в събота, съгласно оценки на израелската войска. Атаката пристигна в отговор за израелски въздушен удар против консулството на Иран в Дамаск на 1 април, при който бяха убити високопоставени ирански военни.

Съединени американски щати и Израел оповестиха, че са прехванали по-голямата част от иранските ракети, преди да доближат израелското въздушно пространство. Въпреки това фрагменти от въздушните удари, оповестени в обществените мрежи, демонстрират ракети, удрящи цели в Израел. Говорител на израелската войска призна за една ударена военна база, без никакви жертви.

 

Източници: obektivno.bg, Телеграм

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР