Израелската армия си направи акаунт в Туитър на фарси, за

...
Израелската армия си направи акаунт в Туитър на фарси, за
Коментари Харесай

Израелската армия си направи акаунт в Туитър на фарси

Израелската войска си направи акаунт в Туитър на фарси, с цел да могат изявленията й да се четат от " иранския народ ", съобщи Франс прес, цитирайки нейно известие.

Новината пристигна на фона на засилено напрежение сред Иран и Израел.

Еврейската страна декларира, че ще спре " експазионизма " на Ислямската република в района. Израел се счита за цел на нуклеарната стратегия на Техеран, съобщи Българска телеграфна агенция.

През уикенда Израел разгласи, че е предотвратил офанзива с дрон против негова територия, проведена от Иран през Сирия. В Ливан, нахлуване с дрон, ориентирано против групировката Хизбула в Бейрут, беше приписано на Израел.

От началото на войната в Сирия през 2011 година израелската войска нанесе стотици удари в страната против ирански цели и против Хизбула.

" Иранският народ заслужава да чуе истината и тъкмо това ще споделим ", съобщи през днешния ден израелската войска, която разгласява в Туитър на фарси същите информации, които поства и в сметките си на други езици.

Публикувана е също графика, която съгласно армията съставлява " нареждания за набези със смъртоносни дронове " против Израел, които еврейската страна сподели, че е осуетила с удар в събота вечерта в Сирия.

" Иранците могат сами да видят, че не те са ни зложелател, а иранският режим, който ги потиска ", написа израелската войска в акаунта си на британски.

Създаден на 21 август, акаунтът в Туитър на фарси към този момент има над хиляда почитатели.

Израелската войска разгласи също, че към този момент има сметки в Инстаграм и Телеграм.

" С откриването на сметки на фарси, звеното на армейския представител ще бъде показано на 6 езика в обществените мрежи: иврит, британски, арабски, френски, испански и фарси ", посочи тя. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР