Израелската армия съобщи, че системата за ПВО Железен купол е

...
Израелската армия съобщи, че системата за ПВО Железен купол е
Коментари Харесай

Въпреки примирието въздушна тревога събуди Израел

Израелската войска заяви, че системата за Противовъздушна отбрана " Железен купол " е прехванала една ракета, идваща от палестинския анклав.

Преди минути осведомителна организация Шехаб, която се счита за близка до " Хамас ", написа в " Телеграм ", че в северната част на Газа са се чули изстрели и няколко детонации. Не се оповестяват повече детайлности, а Ройтерс отбелязва, че все още не може да удостовери информацията.

Израелската войска заяви късно нощес, че " Хамас " е предала на Червения кръст група от шестима заложници, откакто по-рано през вчерашния ден бяха освободени две дами, съобщи ДПА.

Говорителят на катарското външно министерство Маджид ал Ансари в обществената мрежа " Екс " съобщи, че в седмия ден на филантропичното помирение в линията Газа Израел ще освободи 30 палестинци в подмяна на 10 заложници, държани от " Хамас ", напомня Ройтерс. По думите му става въпрос 23-ма малолетни и седем дами.

Споразумението за филантропично преустановяване на огъня, което трябваше да изтече в четвъртък, бе удължено в последния миг.

 Египет и Катар по-рано оповестиха, че поставят старания за продължение на филантропичното помирение сред " Хамас " и Израел с още два дни след продължаването му с един ден през вчерашния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР