Израелската армия съобщи, че е блокирала тунел, прокопан от Хамас

...
Израелската армия съобщи, че е блокирала тунел, прокопан от Хамас
Коментари Харесай

Израел унищожи таен тунел от ивицата Газа

Израелската войска заяви, че е блокирала тунел, прокопан от Хамас - радикалната формация, която ръководи линията Газа, оповестява " Ройтерс ".

Тунелът е бил предопределен за проход за екстремистите от анклава към Израел.

Палестински бойци използваха тунели по време на войната в Газа през 2014 година Оттогава Израел създава технологии за разкриване на такива уреди и построи подземна бетонна преграда със датчици, чиято цел е да осуетява опитите за прокопаване на тунели през границата.

През последните години израелските военни разкриха няколко тунела. Последният беше " обезвреден " преди година, само че бе възобновен с два маршрута, отвеждащи към Израел, макар че те не минават подземната преграда, се показва във военно официално съобщение.
 Нови израелски удари над Сирия
Нови израелски удари над Сирия

Има данни за жертви и ранени

Говорителят на Хамас Фаузи Бархум съобщи, че групата има " правото да употребява всички средства за подсилване и развиване на своите качества " и че израелското известие показва " подправени достижения " на обществеността.

Новината идва към седмица след разпалването на принуждение в района, по време на което израелските сили бомбардираха палестински цели, а бойците на " Ислямския джихад " в Газа

Израел концентрира тридневната си интервенция върху " Ислямски джихад " - подкрепяна от Иран въоръжена формация, като в същото време заобикаля директна борба с по-голямата и по-мощна Хамас, която ръководи Газа от 2007 година насам.
 Над 580 ракети са изстреляни от Газа по Израел
Над 580 ракети са изстреляни от Газа по Израел

Ескалация на напрежението

Знаехме за този тунел, само че изчакахме интервенцията да завърши, преди да действаме, разясни израелски боен представител.

Той добави, че това е " некинетична интервенция ", което значи, че Израел е наводнил тунела, преминаващ надълбоко подземен.

Това беше " тунел в много напреднала фаза ", който би трябвало да е предопределен за превеждане на въоръжени лица или бойци в Израел , с цел да нападат израелците, уточни представителят.
 Израелската войска ликвидирала водачите на
Израелската войска ликвидирала водачите на " Ислямски джихад "

При израелските въздушни удари в Газа към този момент има 15 жертви, ранените са 120 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР