Израелската армия публикува сателитни изображения от мястото на ударената болница

...
Израелската армия публикува сателитни изображения от мястото на ударената болница
Коментари Харесай

Израел показа снимки от Газа, за да отрече вина за удара по болницата

Израелската войска разгласява сателитни изображения от мястото на ударената болница " Ал Ахли ал-Араби " в град Газа, с цел да се отбрани против обвиняванията за тенденциозен удар по граждански обект.

Говорител на отбранителните сили на Израел разгласи, че няма свидетелства за директна въздушна офанзива по постройката, в която починаха стотици палестински жители.

Даниел Хагари показва, че не се виждат структурни повреди по прилежащи здания, нито забележими следи от кратери на земята, които са сравними с тези при попадения на израелски муниции. Той твърди, че нито един израелски аероплан не е бил деен в зоната на болничното заведение сега на детонацията, а сухопътните и военноморските сили също са удостоверили, че не са правили интервенции на територията на Газа в същото време.

A failed rocket launch by the Islamic Jihad terrorist organization hit the Al Ahli hospital in Gaza City.

IAF footage from the area around the hospital before and after the failed rocket launch by the Islamic Jihad terrorist organization:
— Israel Defense Forces (@IDF)
Друга фотография от мястото на гърмежа демонстрира изгорелия паркинг на болничното заведение в Газа, като по-скоро удостоверява изказванието за лимитирани структурни вреди в комплекса.

And we now have footage of the (partially) burnt-out parking lot at the Ahli Hospital in Gaza.

Overall damage to the structures in the complex appears to be limited, a clay-tiled awning adjacent to the parking lot is still mostly intact.
— OSINTtechnical (@Osinttechnical)
" Според нашето разузнаване, " Хамас " са ревизирали данните и са открили, че става дума за несполучлив ракетен изстрел на " Палестински ислямски джихад ", след което са организирали световна медийна акция с раздути цифри на жертвите. Те знаят с безспорна сигурност, че ракетата е изстреляна от " Палестински ислямски джихад ", твърди представителят на израелската войска.

Групировката обаче отхвърля виновност за случилото се и упреква Израел в " неистини ".

Израел твърди още, че военните им радари са засекли изстрелването на серия от ракети от вътрешността на Газа, като траекторията им е минавала над болничното заведение.

Снимките от мястото на удара са направени с израелски дрон, който е изпратен да направи оглед след излизането на новините за починалите цивилни.

Още във вторник вечер водачите на районните арабски сили трансферираха отговорността за удара върху Израел, до момента в който западните държавни ръководители приканиха за цялостно следствие на събитията, без да упрекват нито Тел Авив, нито " Хамас " или " Ислямски джихад ".

Запис на " Ал Джазира " от момента на детонацията демонстрира по какъв начин ракета, изстреляна от Газа, се възпламенява във въздуха и се разпада. Секунди по-късно на земята избухват два пожара, като един от тях е в базата на болничното заведение.

Не е ясно дали ракетата е била прихваната от израелската Противовъздушна отбрана или се е самовзривила в небето заради друга причина.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР