Израелската армия предупреди, че засилва бомбардировките срещу ивицата Газа в

...
Израелската армия предупреди, че засилва бомбардировките срещу ивицата Газа в
Коментари Харесай

Израел засилва бомбардировките срещу Газа

Израелската войска предизвести, че ускорява бомбардировките против линията Газа в подготовка за идващия стадий от войната. На този декор палестинската страна заяви за над 4 650 починали от началото на спора на 7 октомври, оповестява БНР.

" Ще задълбочим офанзивите си, с цел да понижим заплахата за нашите елементи и да влезем в идващите стадии на войната при най-хубавите условия, " съобщи контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Той удостовери, че 212 души са държани за заложници в Газа. Хагари добави, че при израелските удари през миналата нощ са били убити десетки палестински бойци, в това число заместник-командирът на ракетните сили на " Хамас ".

На северния фронт Израел е атакувал бойци, опитващи се да изстрелват ракети през израелско-ливанската граница , и е поразил обект в Ливан, откъдето е била изстреляна ракета против израелски летателен уред, сподели още Хагари.

В същото време някогашният израелски министър председател Нафтали Бенет съобщи, че филантропичната рецесия в Газа, изтъквам, " не е наша работа ". В отговор на въпрос на публицисти дали Израел ще допусне още филантропична помощ в анклава, Бенет споделя, че светът би трябвало да се притече на помощ на палестинците, тъй като това не е работа на Израел=

266 палестинци са починали при израелските бомбардировки през последното денонощие, измежду жертвите са 117 деца, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, представено от Ройтерс. По последни данни на управляващите над 4 650 палестинци са убити от началото на израелската атака против линията Газа на 7 октомври.

Палестинци обявиха също, че са получили нови предизвестия от израелската войска да се изтеглят от Северна Газа към южната част на линията, защото в противоположен случай може да бъдат сметнати за поддръжници на " терористична организация ". Посланието с вчерашна дата е изпратено от името на израелските въоръжени сили под формата на аудиозапис, който жителите на палестинската територия са получили на мобилните си телефони.

Един палестинец е бил погубен, а трима други ранени при израелски въздушен удар в Дженин на Западния бряг. Улучена е била джамията " Ал-Ансар " , оповестяват от палестинския Червен полумесец. Според израелската войска е бил изумен тунел под храма, употребен от " Хамас " и " Ислямски джихад " за обмисляне и реализиране на офанзиви.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР