Израелската армия, подкрепена от бойни самолети и дронове, извърши второ

...
Израелската армия, подкрепена от бойни самолети и дронове, извърши второ
Коментари Харесай

Израел извършва второ сухопътно нападение в северната част на Газа с подкрепа от въздуха

Израелската войска, подкрепена от бойни самолети и дронове, извърши второ лимитирано наземно нахлуване в Газа за толкоз дни и удари цели в покрайнините на град Газа, съгласно армията му, до момента в който се приготвя за необятно предстоящо сухопътно навлизане.

Израелската войска сподели в петък, че сухопътните сили са влезнали в Газа през нощта и са блъснали десетки цели на Хамас по време на нападението си в региона на Шуджая.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Войната Израел-Хамас: Списък с основни събития, ден 21 Има ли някъде в Газа в сигурност от израелски офанзиви? Защо палестинците би трябвало да я завладяват – още веднъж и още веднъж? Какво може да направи Обединените народи, с цел да постави завършек на войната на Израел против Газа? завършек на списъка

В него се споделя, че самолети и артилерия са бомбардирали цели в квартала в покрайнините на град Газа и че неговите бойци са напуснали територията след няколко часа, без да понесат никакви загуби.

„ Нападението стартира през вчерашния ден измежду бял ден... приключи сполучливо в часовете тази заран “, сподели представителят на израелската войска.

Черно-бели фрагменти, оповестени от израелската войска, демонстрират колона от бронирани транспортни средства, до момента в който гъст облак прахуляк се издига в небето след ударите.

Армията проведе подобна сухопътна интервенция благодарение на танкове и пехота предната нощ в северната част на палестинската територия; той сподели, че неговите сухопътни сили са се сражавали с изтребители и са нанасяли удари по огневи позиции на противотанкови ракети в интервенция, траяла часове.

Израелски военни на няколко пъти потвърдиха готовността на армията да организира широкомащабна сухопътна интервенция в Газа, само че чакат зелена светлина от израелското политическо управление.

В същото време Израел продължава безмилостното си бомбардиране на Газа, което умъртви повече от 7000 палестинци за три седмици. Ударите започнаха след офанзива на Хамас в Израел на 7 октомври, при която бяха убити повече от 1400 души.

Въздушните набези сринаха цели квартали, причинявайки равнище на гибел и опустошение, невиждано в последните четири войни сред Израел и Хамас.

Повече от един милион души са напуснали домовете си в северната част на Газа, като доста са се вслушали в израелските заповеди да се изтеглят на юг, макар продължаващите израелски офанзиви в изолираната територия.

Сателитни фотоси

Щетите в Газа бяха показани в сателитни фотоси на няколко места, направени преди войната и още веднъж през последните дни.

Цели редици от жилищни здания просто изчезват на фотосите, превърнати в петна от прахуляк и отломки.

Комплекс от 13 многоетажни здания край морето беше разрушен на прахуляк покрай бежанския лагер ал-Шати в град Газа, оставяйки единствено няколко разтърсени елементи от фасадата.

Точно по-надолу по улицата съвсем нищо не е останало в това, което е било квартал с ниско издигнати къщи на криволичещи улички, съгласно фотосите на Maxar Technologies.

Бени Ганц, пенсиониран военачалник и член на военния кабинет на Израел, сподели в четвъртък, че всяка допустима наземна атака ще бъде единствено „ един стадий от дълготраен развой, който включва сигурност, политически и обществени аспекти, които ще отнеме години ”.

„ Кампанията скоро ще се развие с по-голяма мощ “, добави той.

Хуманитарната рецесия, породена от войната и израелската блокада, и загрижеността за ориста на 2,3 милиона поданици на Газа, провокираха митинги в целия район и се чакаха още демонстрации по-късно в петък след седмичните мюсюлмански молебствия.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР