Израелската армия обяви, че практически ще удвои частите си около

...
Израелската армия обяви, че практически ще удвои частите си около
Коментари Харесай

Израелската армия удвоява частите си около ивицата Газа и на Западния бряг

Израелската войска разгласи, че на практика ще удвои частите си към линията Газа и на окупирания Западен бряг, с цел да се оправи при положение на възможни палестински митинги против преместването на следващия ден на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, съобщи Франс прес.

Три пехотни бригади ще бъдат ситуирани в тези региони - една на Западния бряг, а две към линията Газа. Това значи на процедура удвояване на бойните елементи там.
Тази вест не касае Източен Ерусалим, палестинската окупирана и анексирана част от Израел, където за реда се грижи полицията.

Граничари, които са подчинени на полицията, също ще бъдат мобилизирани да оказват помощ на армията, добави представител на израелската войска, без да навлиза допълнително детайлности.
Той сподели, че няма проект за подсилване на израелските сили в частта на Голанските възвишения, окупирана от Израел, макар изключителното напрежение там.

Израел упрекна Иран, че е изстрелял ракети по нейна територия и отговори в четвъртък на това нахлуване с десетки въздушни удари по обекти в Сирия, показани като ирански.
Утре ще бъде церемонията по откриването на преместеното американско посолство в Ерусалим. На идващия ден палестинците означават Деня на злополуката или Накба, който бележи за тях основаването на страната Израел преди 70 години и последвалото тръгване на стотици хиляди палестинци.

От 30 март палестинците стачкуват по границата на линията Газа и Израел с искане палестинците, напуснали земите, на които са живели през 1948 година, да получат правото да се върнат назад там. Очаква се кулминационната точка на протестното придвижване да е на следващия ден.

Палестински младеж умря, откакто бе ранен от израелски военни в петък при следващия митинг на границата на Газа и Израел, съобщи Франс прес. С това броят на починалите в митингите от 30 март до момента възлиза на 54 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР