Израелската армия обяви, че е приключила с обкръжаването на град

...
Израелската армия обяви, че е приключила с обкръжаването на град
Коментари Харесай

Израелската армия е приключила с обкръжаването на град Газа

Израелската войска разгласи, че е завършила с обкръжаването на град Газа в Ивицата Газа, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес. Това се случва една седмица след началото на сухопътните интервенции на израелските сили в палестинската територия.

" Нашите военни завършиха с обкръжаването на град Газа, център на терористичната организация " Хамас ", разгласи представителят на израелските сили Даниел Хагари.

По-рано министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че израелски сили са напреднали през покрайнините на градГазапо време на интервенцията си против бойци на " Хамас " в северната част на ИвицатаГаза, съобщи Ройтерс.

" В разгара на борбата сме. Имахме впечатляващи триумфи и преминахме покрайнините на градГаза. Напредваме ", сподели Нетаняху в изказване, оповестено от канцеларията му. В изказването не се показват повече детайлности.

Премиерът също по този начин сподели пред публицисти, че правителствотоне е взело решение за прехвърлянето на гориво вГаза, макар че оказва помощ със наложителната филантропична помощ като храната, горивото и водата. " Не сме взели решение за трансфер на гориво. Не съм видял каквото и да било предписание (за това) и военновременният кабинет не е упълномощил каквото и да било решение ", съобщи той пред репортерите.

Междувременно ливанското придвижване " Хизбула " съобщи през днешния ден, че е атакувало 19 позиции и военни обекти наИзраел, съобщи Франс прес. В изказване на придвижването, което разполага с поддръжката на Иран, се споделя, че негови бойци са атакували през днешния ден " 19 ционистки позиции и военни обекти " с ракети и гаубици.

Израелската войска съобщи пък довечера, че е нанесла сериозен удар против " Хизбула ", в отговор на изстрелванията на снаряди и ракети от територията на Ливан срещуИзраелпо-рано през днешния ден.

Израелската войска прецизира, че ударът, който е бил по едно и също време въздушен и артилерийски, е бил ориентиран против " инфраструктури и щабове на бойците, както и против инфраструктури, принадлежащи на управлението на терористичното придвижване ".

Същевременно двама души бяха ранени довечера в град Кирят Шмона, който се намира в СеверенИзраел, от ракети, изстреляни срещуИзраелот територията на Ливан. Отговорност за изстрелването на ракетите пое въоръженото крило на " Хамас " в Ливан.

От 7 октомвриИзраеле във война с " Хамас ", откакто бойци на палестинското придвижване направиха невиждана офанзива против еврейската страна. Оттогава насетне има престрелки междуизраелската войска и ливанското придвижване " Хизбула " по протежението наизраелско-ливанската граница.

Голяма част от популацията на град Кирят Шмона бе евакуирана на 20 октомври, по заповед наизраелската войска.

Покачването на напрежението наизраелско-ливанската граница предизвика опасения, че войната междуИзраели " Хамас " може да се разрасне.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР