Израелската армия нанесе въздушни удари по позиции на радикалното палестинско

...
Израелската армия нанесе въздушни удари по позиции на радикалното палестинско
Коментари Харесай

Израел изстреля ракети по ивицата Газа

Израелската войска нанесе въздушни удари по позиции на радикалното палестинско придвижване Хамас в южната част на линията Газа, откакто от анклава бяха изстреляни ракети по израелска територия, съобщи Франс прес.

Въоръжените сили на еврейската страна оповестиха в малко прессъобщение, че " нанасят удари по терористични цели в линията Газа ".

Източници от палестинските сили за сигурност прецизираха, че израелски бойни самолети са нанесли удари по обект на Бригадите Изедин ал Касам (въоръженото крило на Хамас) в западната част на град Хан Юнес. Според същите източници бдителен пост на придвижването в северната част на Газа е бил подложен на артилерийски обстрел.

Вчера сутринта от палестинския анклав бяха изстреляни две ракети, които паднаха в морето край израелския град Тел Авив, в който не беше оповестена паника.

Последният конфликт сред Израел и Хамас през май 2021 година продължи 11 дни, като беше четвъртият откогато въоръженото ислямистко придвижване завзе властта в линията Газа. След влизането на примирието в действие от Газа по израелската територия до момента бяха изстреляни пет ракети или снаряди. Това е най-ниският брой набези за шест месеца след война сред Израел и Хамас, показва се в годишния отчет на израелската войска, оповестен на 29 декември.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР