Израелската армия нанесе снощи въздушни удари по ивицата Газа в

...
Израелската армия нанесе снощи въздушни удари по ивицата Газа в
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушни удари

Израелската войска нанесе нощес въздушни удари по линията Газа в отговор на ракетно нахлуване против територията на Израел, оповестиха Франс прес и ДПА.

" Тази вечер ракета беше изстреляна от линията Газа против израелска територия. Изтребители и щурмови хеликоптери удариха подземна инфраструктура на терористичната организация " Хамас " в южната част на линията Газа ", разгласи израелската войска в официално съобщение. Системата за противовъздушна защита " Железен купол " е прехванала ракетата. Не се оповестява за потърпевши, съобщи БНР.

Според източници от палестинските сили за сигурност армията нанесла два удара, в Хан Юнес и Деир Балах. Палестинското нахлуване беше осъществено часове откакто израелската войска разгласи, че е разкрила тунел, прокопан от линията Газа към територията на Израел. " Тунелът с няколко десетки метра дължина е бил прокопан от град Хан Юнес, в южната част на линията Газа, и излиза на израелска територия ", съобщи военният представител Джонатан Конрикус. Той бил открит в зона на израелска територия с помощта на система от подземни датчици, конфигурирани покрай оградата, издигната сред еврейската страна и палестинския анклав. Говорителят увери, че тунелът не съставлява заплаха за локалното население и скоро ще бъде погубен.

" Това е нарушаване на израелския суверенитет ", добави той и напомни, че двайсетина сходни тунела са били разкрити от лятото на 2014 година. По думите на военния представител, Израел държи отговорно ислямисткото придвижване " Хамас ", което управлява линията Газа, за всякаква активност, идваща от палестинския анклав. Реагирайки на новината за разкрития тунел, министър председателят Бенямин Нетаняху даде обещание " да продължи да работи (...) за сигурността на Израел и против всеки опит да бъдат атакувани нашия суверенитет или нашите жители ". Палестинците употребяват подземните тунели, с цел да внасят контрабандно в Газа всевъзможни търговски артикули, оръжие за бойците на " Хамас " и други групировки, както и за осъществяване на набези навътре в Израел, отбелязва " Ройтерс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР