Израелската армия извършва операции дълбоко във вътрешността на град Газа,

...
Израелската армия извършва операции дълбоко във вътрешността на град Газа,
Коментари Харесай

След щурма Израел обяви град Газа за най-голямата терористична база, изграждана някога

Израелската войска прави интервенции надълбоко навътре в град Газа, бастиона на " Хамас ", удостовери министърът на защитата на Израел Йоав Галант на конференция, която също бе с телевизионно лъчение. 

" Въоръжените сили на Израел са в сърцето на град Газа. Те настъпиха и от север, и от юг. Щурмът им бе с цялостно координиране сред сухопътни, въздушни и морски сили ", сподели Галант. " Действията се правят от всички направления, с присъединяване на пехота, бронирани машини, танкове и сапьори, а задачата е една - терористите от " Хамас " в Газа с тяхната инфраструктура, техните командни центрове, техните бункери, техните телефонни централи. Войските ни стягат обръча към град Газа ", разгласи израелският министър на защитата и добави, че водачът на " Хамас " в Газа Яхия Синуар сега е блокиран в бункера си.

" Ние няма да спрем ", съобщи министър-председателят Нетаняху, представен от Ройтерс.

 

Министър Галант разказа град Газа като " най-голямата терористична база, изграждана от човешка ръка ". Той уточни, че под града има километрични тунели, които минават под учебни заведения и лечебни заведения и в които са ситуирани оръжейни хранилища, телефонни централи и бомбоубежища за бойците.

Нетаняху сподели още, че няма да има преустановяване на огъня, нито доставка на гориво за линията Газа, преди ислямистката формация " Хамас " да освободи отвлечените от Израел заложници. Нетаняху насочи наново апела към цивилните палестинци в анклава да се придвижат на юг от река Газа за тяхна лична сигурност.

Запитан за вижданията за ръководството на линията Газа след края на войната, Галант отговори: " Аз мога да ви кажа кой няма да ръководи. Няма да е " Хамас ", няма да е и Израел. Всичко друго е допустимо ". Той се причисли към апела към цивилните палестинци да се придвижват към южната част на анклава, с цел да спасят живота си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР