Израелската армия и службата за вътрешна сигурност Шин Бет са

...
Израелската армия и службата за вътрешна сигурност Шин Бет са
Коментари Харесай

Броят на загиналите в Газа надхвърли 20 хиляди

Израелската войска и службата за вътрешна сигурност Шин Бет са задържали тази седмица 200 бойци на палестинските групировки " Хамас " и " Ислямски джихад ", оповестява Би Би Си.

В известието се твърди, че част от екстремистите се предали непринудено, откакто преди този момент се укривали измежду цивилното население в Ивицата Газа.

Израел твърди, че е арестувал общо 700 души, откогато преди два месеца стартира сухопътната интервенция в Газа за елиминиране на " Хамас ".

Броят на убитите палестинци - бойци и цивилни, надвишава 20 000, а на ранените - 50 000. Според локални медии под обстрел остават бежанските лагери Джабалия, Нусейрат и Бурейдж. Израелците предизвестиха към 150 хиляди поданици на Бурейдж и покрайнините да се преселят още по на юг, към Деир ал Балах. От организацията на Организация на обединените нации за бежанците обаче отвърнаха, че безвредни места за хората в Газа от дълго време няма.

Бойните дейности в Близкия изток не престават без изгледи за намаляване, откакто съветът за сигурност на Организация на обединените нации прикани за увеличение на филантропичната помощ за жителите на Газа.

Израелската войска продължава с напъните да откри цялостен надзор над северната част на палестинския анклав.

Израелската войска продължава с напъните да откри цялостен надзор над северната част на Газа. Епицентърът на боевете с " Хамас " е в град Джабалия. Местни поданици оповестяват за непрекъснати бомбардировки от въздуха. Израелска бронирана техника напредва из полуразрушения град. Бригадите ал Касам оповестиха, че са унищожили 5 израелски танка дружно с екипажите им. ЦАХАЛ настояват, че са отстранили десетки " терористи " с въздушен удар в град Газа. Съобщава се и за десетки цивилни жертви в Джабалия и различен северен град - Бейт Лахия. 18 починаха нощес при бомбен удар по къща в лагера Нусейрат.

11 седмици от началото на войната повече от 20 хиляди палестинци са починали. От израелска страна 1 100 починаха при нападението на Хамас от 7 октомври. 140 бойци бяха убити, откогато армията навлезе в Газа по-късно същия месец. 129 заложници остават в плен на палестинските екстремисти.

В Ню Йорк, след дни на боричкания върху словесни формулировки, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, с която прикани за " незабавни, безвредни и безпрепятствени " доставки на животоспасяваща помощ. По гледище на Съединените щати съставителите на резолюцията заобиколиха всевъзможни наченъци за помирение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР