Израелската армия е отложило мащабното си сухопътно нахлуване в контролираната

...
Израелската армия е отложило мащабното си сухопътно нахлуване в контролираната
Коментари Харесай

Лошо време спря Израел от пълномащабно нахлуване в Газа

Израелската войска е отсрочило огромното си сухопътно навлизане в следената от радикалното палестинско придвижване линия Газа с няколко дни заради неподходящи климатични условия, съобщи ДПА, като се базира на американска медийна информация, осведоми Българска телеграфна агенция.

Сухопътното нахлуване на Израел трябваше да стартира този уикенд, като най-често се загатваше вчерашната вечер, само че е било отсрочено с няколко дни, частично заради прогнозите за облачното време, осведоми американският в. " Ню Йорк таймс ". То би затруднило водачите на израелските бойни самолети и дроновете да подкрепят от въздуха напредването на сухопътните сили, добавя медията, която се базира на трима анонимни висши израелски офицери.

Целта на Израел е да унищожи политическото и военното управление на радикалното палестинско придвижване " Хамас ", което изстреля хиляди ракети против израелската територия, а стотици от бойците му нахлуха на нея през съборените гранични огради в невижданата изненадваща офанзива сутринта на 7 октомври. Кръвопролитието остави след себе си 1300 убити.

Израел отговори с въздушни удари по крайбрежния анклав, като до момента израелската войска е умъртвила над 2200 души, отбелязва ДПА, като прецизира, че са зачестявали сигналите за идно сухопътното настъпление. " Ню Йорк таймс " предвижда, че една сходна интервенция ще въвлече Израел в революция месеци наред, тъй като бойците на " Хамас " се укриват в бункери, а мрежата от известни на тях подземни тунели в северната част на линията Газа е с обща дължина от стотици километри.

Според израелски военни специалисти бойците на " Хамас " ще взривяват постъпателно тунели, с цел да затрудняват израелската атака, сега, в който еврейските военни елементи наближат позициите на палестинците. Освен с пехота Израел ще настава с танкове и със сапьори, добавя " Ню Йорк таймс
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР