Израелската армия е открила признаци, че Хамас държи заложници в

...
Израелската армия е открила признаци, че Хамас държи заложници в
Коментари Харесай

Израел с доказателства, че Хамас държи заложници в детска болница в Газа

Израелската войска е разкрила признаци, че " Хамас " държи заложници в мазето на детска болница в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Вчера тя популяризира видео и фотоси, показващи нещо, което твърди, че са оръжия, съхранявани от палестинската формация в мазето на лечебното заведение. Освен това твърди, че по всичко проличава, че там са държани и заложници.

Говорителят на Израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че армията е разкрила команден център с боеприпас от оръжия, в това число гранати, жилетки с експлозиви и други взривни устройства, съхранявани от бойци на " Хамас " в мазето на болница " Ар-Рантиси " - педиатрична болница, профилирана в лекуването на онкоболни пациенти, съобщи " Ройтерс ".

" Освен това открихме признаци, че от " Хамас " са държали заложници тук. В момента това е в развой на следствие. Но разузнаването ни го удостоверява ", акцентира той.

Хагари сподели фрагменти от рудиментарни жилищни пространства, в това число дребна кухня, както и тунелна шахта, която по негови думи води до къщата на върховен военноморски пълководец на " Хамас ".

" Хамас " е взел цялата тази зона под собствен надзор и води войната си против израелците от тази болница ", безапелационен бе той.

Израелската войска е разкрила и мотоциклет със следи от огнестрелно оръжие, за който се счита, че е бил употребен за отклоняване на заложници в Газа след изненадващото нахлуване на 7 октомври, когато въоръжени бойци на " Хамас " нахлуха в Южен Израел, убиха към 1200 души и плениха други 240, оповестява " Ройтерс ".

В отговор Израел предприе интензивна бомбардировка на линията Газа и сухопътна интервенция, при която израелските войски навлязоха надълбоко в анклава. По данни на палестинските здравни управляващи над 11 000 души са били убити в Газа.

Вчера израелски танкове бяха ситуирани пред входа на болничното заведение " Ал-Шифа " - главната болница в Газа, където стотици пациенти към момента чакат да бъдат евакуирани.

Израел упрекна " Хамас ", че употребява лечебни заведения и друга гражданска инфраструктура за укриване на командните си центрове и оръжейни позиции, както и че употребява цивилни и болнични пациенти като живи щитове.

На собствен ред " Хамас " и болничните управляващи в Газа отхвърлиха здравните заведения да са употребявани с такива цели, добави " Ройтерс ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР