Израелската армия е извършила нови нападения срещу обекти на Хамас

...
Израелската армия е извършила нови нападения срещу обекти на Хамас
Коментари Харесай

Израелската армия: През последното денонощие ликвидирахме десетки бойци от Хамас

Израелската войска е направила нови набези против обекти на " Хамас " в линията Газа и през последното денонощие е ликвидирала десетки бойци на радикалната палестинска формация, съобщи ДПА, като се базира на изказване на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ).

Израелски военни са се натъкнали на група бойци на " Хамас ", която е превозвала оръжия в бежанския лагер " Аш Шати " в северната част на крайбрежния анклав. Групата е била отстранена посредством въздушен удар, гласи изказването на израелските сили. Агенция ДПА отбелязва, не могла да удостовери изказванията на ЦАХАЛ посредством самостоятелен източник, написа Българска телеграфна агенция.

Бойните дейности в линията Газа остават съсредоточени в южния град Хан Юнис, който Израел счита за бастион на " Хамас ". Бойци на радикалната формация са атакували израелски боен автомобил с противотанкова граната, оповестяват ЦАХАЛ, като допълват, че израелските военнослужещи са отвърнали на нападението и са умъртвили тримата съперници.

В различен регион израелските сили са щурмували постройка, в която са намерили оръжие и водолазно съоръжение на " Хамас ". Освен това израелски изтребители са бомбардирали команден център на ислямисткото палестинско придвижване, обвързван с вход към тунел и оръжеен склад, добавя израелската войска.

Броят на убитите палестинци в линията Газа от началото на войната с Израел към този момент надвишава 27 000 по данни на палестинското здравно министерство на " Хамас ". Според Тел Авив бойци от групировката са умъртвили над 1200 души, множеството от които цивилни, при изненадващото нахлуване против Южен Израел на 7 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР