Израелската армия даде тази сутрин срок от един час за

...
Израелската армия даде тази сутрин срок от един час за
Коментари Харесай

Израел даде един час за евакуация от болницата “Аш Шифа“ в Газа

Израелската войска даде тази заран период от един час за изтегляне на хората от болница " Аш Шифа " в град Газа, съобщи Франс прес, като се базира на собствен сътрудник на място, написа Българска телеграфна агенция.

Израелската военна интервенция в комплекса на лечебното заведение продължава към този момент четвърти ден.

Около 2300 души - пациенти, медицински личен състав и разселени хора - се намират в " Аш Шифа " и интернационалното безпокойствие за ориста им се ускорява, отбелязва Агенция Франс Прес. Израел твърди, че ислямисткото придвижване " Хамас ", което управлява линията Газа, употребява най-голямата болница в палестинската територия, като военна база.

На 15 ноември израелската войска стартира интервенция против " Хамас " в най-голямата болницав Газа " Аш Шифа " и прикани бойците да се предадат. По първична информация в ранните часове на деня в лечебния комплекс са влезнали стотици военни и минимум шест танка, оповестява се и за булдозери. Израелските сили оповестиха, че са доставили кувьози, храна за бебета и медицински консумативи.

Свидетели, представени от Би Би Си, описват, че израелски бойци влизали от стая в стая и разпитвали хората. Командоси от специфичните елементи са влезнали в основното незабавно поделение на " Аш Шифа ".

" Видях шест танка в болничното заведение и над 100 командоси, те влязоха в незабавното поделение, някои от бойците бяха маскирани и крещяха на арабски: " Не мърдайте, не мърдайте. " След това хвърлили димка и започнаха да се движат вътре ".

Израел упреква " Хамас ", че ръководи команден център в тунели под болничното заведение, а Съединени американски щати удостоверяват тази информация. Пред Си ЕН Ен представител на израелската войска сподели, че болничното заведение и комплексът може би са биещото сърце на " Хамас ". Палестинското придвижване отхвърля и споделя, че нападението против болничното заведение е военно закононарушение.

По-раноалестинското придвижване " Хамас " съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън носи отговорност за продължаващата израелска интервенция в болничното заведение " Аш Шифа " в Газа.

" Държим окупацията (наименованието, което " Хамас " употребява за Израел) и президента Байдън напълно виновни за нападението на израелската войска против медицинския комплекс " Аш Шифа ", се споделя в изказване на " Хамас ", оповестено на арабски език.

" Предупреждаваме, че в болничното заведение може да се стигне до всеобщо ликвидиране ", съобщи още министерството на " Хамас ". Движението ръководи Ивицата Газа.

Директорът на здравните служби в Ивицата Газа Мунир Абу Ал Риш съобщи пред телевизия " Ал Джазира ", че се намира в болница " Аш Шифа ", където съгласно него пациентите са в положение на суматоха, и че чува звуци от детонация.

Израелската войска счита, че " Хамас " употребява болничното заведение, с цел да укрива стратегическа инфраструктура, а популацията се употребява като " жив щит ". Вчера Белият дом поддържа изказванията на израелския си съдружник и съобщи, че " Хамас " и другата палестинска ислямистка формация - " Ислямски джихад ", имат " команден и надзорен център в болница " Аш Шифа ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР