Израелска ученичка откри тази седмица магическо огледало“ на 1500 години

...
Израелска ученичка откри тази седмица магическо огледало“ на 1500 години
Коментари Харесай

Ученичка откри „магическо огледало“ на 1500 г.

Израелска ученичка откри тази седмица „ магическо огледало “ на 1500 години от византийския интервал по време на разкопки на службата за антики в античния обект Уша в Северен Израел, съобщи новинарската организация ТПС.

Авив Вайцман от Кирят Моцкин, покрай Хайфа, е измежду 500-те възпитаници, участвали на едноседмичен „ Курс за оцеляване “, който включвал 90-километров поход и присъединяване в разкопки на археологически обекти в Израел, планувани в бъдеще да бъдат отворени за обществеността.

На обекта 17-годишната Вайцман забелязала необикновен керамичен откъслек, който се подавал от земята сред стените на една постройка, заяви службата. Вайцман вдигнала обекта и го занесла на доктор Ейнат Амбар-Армон, шеф на северния учебен център на израелската работа за антики, която разпознала находката като плочка от магическо огледало.

„ Фрагментът е част от „ магическо огледало “ от византийския интервал, 4-6 век от новата епоха “, сподели Навит Попович, куратор по класическите интервали в ръководството за антики. „ В средата на плочата е сложено стъклено огледало за отбрана от зли очи “, изясни Попович. „ Идеята е била, че злият дух, да вземем за пример дявол, който се огледа в огледалото, ще види личното си отражение и това ще отбрани притежателя на огледалото. Подобни огледални плочки са откривани преди като погребални блага в гробници, с цел да предпазят покойниците при пътуването им към отвъдния свят “, разяснява той.

Ели Ескосидо, шеф на ръководството за антики, уточни, че учениците са разкрили също по този начин керамични съдове, монети, украсени каменни фрагменти и даже воден акведукт.

„ Историята, която нормално се преподава в класната стая, оживява от земята. Ученик, който открие находка по време на разкопките, в никакъв случай няма да не помни това прекарване. Няма по-добър метод младежите да се привържат към страната и наследството “, твърди Ескосидо.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР