Израелска стюардеса, която се e разболяла от морбили при полет

...
Израелска стюардеса, която се e разболяла от морбили при полет
Коментари Харесай

Израелска стюардеса загина от морбили, след полет от Ню Йорк

Израелска стюардеса, която се e разболяла от морбили при полет на " Ел Ал " от Ню Йорк до Израел, е умряла, оповестяват израелски медии, представени от БиБиСи.

43-годишната жена се разболя по време на полет през април. Не е ясно къде се е заразила с заболяването. Това е третият случай на умрял от морбили в Израел от ноември, откакто няма такива случаи от 15 години насам.

Морбили е една от най-инфекциозните заболявания в света и до неотдавна случаите намаляваха.

Стюардесата е получила мозъчно увреждане заради затруднения от вируса и е била в индуцирана кома, съгласно известия в медиите.

Авиокомпанията оповестява, че " прекланя глава поради гибелта на член на въздушния екипаж на Ел Ал ", оповестява израелската преса.

Последната гибел е след 18-месечно дете и 82-годишна жена починаха от заболяването в Йерусалим в края на предходната година.

През последните десетилетия сполучливите стратегии за имунизация подсигуряват, че морбили е необичайност на доста места.

Но има нарастване на броя на случаите на морбили по целия свят през последните няколко години.

В Съединени американски щати има възобновление на заболяването, откакто заболяването бе оповестена за отстранена там през 2000 година, а в Европа броят на случаите се е утроил от 2017 година насам. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР