Израелска компания създава до 5 000 литра чиста вода на

...
Израелска компания създава до 5 000 литра чиста вода на
Коментари Харесай

Израелска компания създава до 5 000 литра чиста вода на ден от въздух

Израелска компания основава до 5 000 литра чиста вода дневно от въздух . Атмосферният воден генератор се нуждае само от общоприетоо електрозахранване , без да е нужна друга инфраструктура, оповестява " Йерусалим поуст ".

Създадена през 2009 година, амбициозната компания, създава системите, за да създава безвредна вода, където е най-необходима по света .

Компанията, ръководена от израелско-грузински предприемач и човеколюбец, е насочила вниманието си към възобновими и енергийно ефикасни чисти води за 2,1 милиарда души по света , които нямат достъп до безвредна вода.

През последните месеци системата е дарена на управляващите в Бразилия, Виетнам и Индия . Тя също по този начин подкрепя напъните за възобновяване по време на калифорнийските пожари през 2018 година и обезпечава чиста вода на жителите на Тексас и Флорида след опустошенията, породени от ураганите Харви и Ирма.

" Нашата съществена цел е да спасим и подобрим живота на хората по целия свят . Ние също се стремим да премахнем пластмасата, с цел да понижим международния въглероден отпечатък и несъмнено да създадем нашата планета по-чиста и по-безопасна ", разяснява Михаел Мирилашвили.

Как работи системата - вграден вентилатор изтегля въздух от атмосферата в генератора , вътрешен филтър пречиства въздуха , след което се насочва посредством топлообмен и изстудяване и се кондензира във вода .

След това водата се филтрира още веднъж , с цел да се отстранят примесите и се прибавят минерали, което основава прясна вода за пиянство. Веднъж създадена, водата непрестанно циркулира във вградения контейнер , с цел да резервира своята прохлада.

Тази година компанията възнамерява да построи индустриални мощности във Виетнам, Индия, Китай, Бразилия, Унгария и Украйна , и фабрика за произвеждане на патентованият топлообменник в Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР