Израел затвори днес граничния пункт Ерец в северната част на

...
Израел затвори днес граничния пункт Ерец в северната част на
Коментари Харесай

Израел блокира КПП-то с ивицата Газа


Израел затвори през днешния ден граничния пункт Ерец в северната част на линията Газа поради продължаващите палестински демонстрации по продължение на границата, предава Франс прес, като цитира формален източник. Не се прецизира, какъв брой дълго пунктът ще остане затворен. Той е единственият проход за придвижване на хора сред Израел и Газа, съобщи БНР.

Бюрото по гражданските въпроси на Палестинската самостоятелна власт в Газа удостовери, че пунктът е затворен, с изключение на за заболели и поданици на Газа, които се завръщат в палестинския анклав.

Двама палестинци бяха убити в петък от израелски бойци в линията Газа по време на демонстрации и конфликти по границата - в разгара на дипломатически старания, ориентирани към реализиране на трайно помирение в региона.

Протестите, проведени от месеци всеки петък край оградата, разделяща Израел и Газа в границите на така наречен Марш на завръщането, постоянно прерастват в конфликти и вълнения, добавя информацията ТАСС. Демонстрантите упорстват палестинците, прогонени или напуснали земите си при основаването на Израел през 1948 година, да имат правото да се върнат там.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР