Израел затвори днес единствения си пропускателен пункт за стоки на

...
Израел затвори днес единствения си пропускателен пункт за стоки на
Коментари Харесай

Израел затвори за седмица товарния пропускателен пункт за Газа, за да накаже Хамас

Израел затвори през днешния ден единствения си пропускателен пункт за артикули на границата с Ивицата Газа в отговор на враждебните дейности на Хамас, траяли и откакто ислямисткото придвижване се съгласи на 24-часово преустановяване на огъня, съобщи АП.
Израелският министър на защитата Авигдор Либерман съобщи, че Израел ще приключи доставките на газ и гориво през пункта Керем Шалом до неделя, само че ще разреши прекосяването на храни и съществени лекарства. Освен това Израел стяга морската обсада на Газа, предопределена да предотврати контрабандата на оръжие, и отсега нататък палестинските плавателни съдове ще могат да излизат най-вече до 3 морски благи от брега, вместо досегашните шест.
Въпреки че ръководещото придвижване Хамас одобри прекратяването на огъня, палестинци от Газа продължиха да пускат хвърчила и балони със запалителни устройства в посока към Израел, причинявайки пожари, които нанесоха съществени вреди на аграрни земи и естествени резервати.
Израел съобщи, че не желае нова война с Хамас, само че повече няма да толерира нападенията на екстремистите. Израелските управляващи оповестиха, че са разкрили даже сокол с прикрепена запалителна бомба. Официално това наподобява е първият случай на потребление на животно за офанзива против Израел от Газа, отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР